Vorbitori

IMG_4318Printre vorbitorii care vor participa la Railway PRO Investment Summit, așteptam delegati din partea Comisiei Europene, Parlamentului European, autoritatilor publice, institutiilor financiare internationale, precum si reprezentanti ai asociatiilor feroviare.

Luand in considerare faptul ca evenimentul este organizat in Romania, ne asteptam la participarea reprezentantilor din ministerele ce se ocupa cu investitiile feroviare, cum ar fi Ministerul Transporturilor, Ministerul Economiei, Ministrul Fondurilor Europene. Vor fi oferite detalii cu privire la proiectele in curs de desfasurare precum si informatii despre proiectele viitoare.

Vor fi prezente companiile de stat de cale ferata, autoritatile feroviare, precum si operatorii de transport feroviar urban.

 

Printre vorbitorii confirmati:
Jean-Pierre Loubinoux
General Manager – UIC

loubinoux

Absolvent al Ecole Centrale Paris, a facut parte din Delegatia Franceza pentru Comert International la Hong Kong (1977-1978) inainte de a se alatura Cailor Ferate Franceze, SNCF, in 1978, unde a detinut mai multe functii, printre care Director al Delegatiei Generale a SNCF in America de Nord si Director Executiv al diviziei britanice a Cailor Ferate Franceze in Marea Britanie. Mai apoi, s-a alaturat Departamentului de Marfa al SNCF unde a administrat succesiv Divizia de Transport Carbune si Otel, Resursele Umane si Departamentul de Procesare a Datelor si Finantelor, inainte de a fi numit Director Executiv al Diviziei Internationale de Marfa a SNCF (2001), iar din 2001 pana in 2009, Presedinte si CEO al SNCF International si Director de Dezvoltare Internationala al SNCF. In martie 2009, Jean-Pierre Loubinoux a fost numit Director General al Uniunii Internationale a Cailor Ferate (UIC), asociatia internationala care reprezinta sectorul feroviar si care include 200 de membri de pe toate continentele. Jean-Pierre Loubinoux a primit distinctia Legiunii de Onoare si detine Medalia de Argint a Ministerului Echipamentelor, Transportului si Turismului din Franta. In septembrie 2011, Jean-Pierre Loubinoux a primit distinctia de Comandant al Ordinului National de Merit Francez, care este una dintre cele mai inalte dictinctii din Franta, alaturi de Legiunea de Onoare.


img_7064
Dan M. Costescu
Ex-Ministru al Transporturilor

 

costescu

Experiența sa profesională, acumulată în peste 20 de ani de activitate în domenii cum ar fi managementul, dezvoltarea afacerilor feroviare, managementul și implementarea proiectelor, cercetare, i-au permis să aibă poziții reprezentative în companii private sau de stat din România și Europa.
Dl. Costescu a fost responsabil, în mod individual sau în echipe complexe, pentru strategiile de achiziții publice, de restructurare, repoziționarea pe piață sau de integrare în structura cerută de acționari sau de către autoritatea tutelară a companiilor, cum ar fi: Romvag SA (România), Karsdorfer Eisenbahn – KEG (Railway Private din Germania), Autoritatea Feroviară Română (AFER).
A creat, dezvoltat și gestionat companii de inginerie feroviare, cum ar fi Forschung Mess-und Daten-Technik Zentrum (Germania) și sistematic Inginerie (România), și a reprezentat Societatea Căilor Ferate Române în Consiliul Director pentru Cercetare Aplicata si de elaborare a normelor internaționale feroviare în Institutul European de Cercetare a Căilor Ferate – ERRI (Olanda) – Organul de cercetare al UIC.

Intre 17 noiembrie 2015 si 7 iulie 2016 a fost Ministrul Transporturilor, înainte fiind CEO al CFR SA


robson
Michael Robson
Managing Director – Robson’s International
Rail Consultancy

robson

Dl Robson are o experienta indelungata in industria feroviara unde a lucrat timp de 39 de ani. In aceasta perioada, a detinut mai multe functii atat in Marea Britanie, cat si in Europa, inclusiv cea de Secretar General al Asociatiei Managerilor de Infrastructura Feroviara din Europa (EIM). In Marea Britanie, Michael Robson are experienta lucrului la un nivel superior pe o cale ferata integrata, British Rail, intr-o companie de infrastructura listata pe piata privata, Railtrack, si intr-o companie privata cu raspundere limitata de garantii si cu capital privat, Network Rail, unde a fost responsabil cu dezvoltarea si implementarea politicii Network Rail la nivel european. In timpul celor 7 ani cat a lucrat in Europa, a acumulat cunostinte importante cu privire la modalitatea de operare a institutiilor europene si si-a dezvoltat o retea extinsa de contacte. A facut parte din Consiliul de Administratie al Agentiei Feroviare Europene (ERA) unde s-a implicat in dezvoltarea strategiei ERA si in analiza progresului dezvoltarii specificatiilor tehnice privind interoperabilitatea. In timpul carierei sale, a fost implicat in numeroase activitati, cum ar fi: operare, performanta, orar, management contracte, managementul activelor, finantare, specificatii tehnice privind interoperabilitatea (STI), marketing pentru transportul de calatori si marfa si alte activitati comerciale pe langa atributiile sale de zi cu zi care tin de Management General si de Proiect.


chiper
Marius Chiper
General Manager – CFR SA

chiper

In 1994, he graduated from the “Politehnica” Bucharest, Faculty of Transport, Section Rolling Stock, and had a diploma in mechanical engineering. Marius Chiper has began his activity as locomotive engineer in former SNCFR in 1994, and he had an technical evolution as Technical Inspector at AFER, Chief of Railway Division at an private Railway Undertaking, Project manager and Chief of Project Management Unit at CFR. Currently he is General Manager of CFR SA


aldea
Marin Aldea
General Manager – Metrorex

aldea

Mr. Marin ALDEA was born on 19 August 1965. He has graduated from the Faculty of Manufacturing Engineering of Politehnica University of Bucharest and from the Faculty of Finance and Accounting of Athenaeum University of Bucharest. He holds a master’s degree in the Management of public services companies from the Faculty of Commerce of the Bucharest University of Economic Studies. He has worked from 1989, as Technological engineer, with a couple of state companies (Lathe Plant, Târgovişte and the Institute of Research and Design for Manufacturing Technologies “Chema Proiect S.A.”, Bucharest), and from 1991 with METROREX S.A., as Senior Engineer, Head of Planning – Strategy Department, Management of Operations Director, Strategy, Planning and Resources Director.
As of December 2015, he is General Director of METROREX S.A.


berkeley
Tony Berkeley
Chairman – Rail Freight Group UK

berkeley

Lord Tony Berkeley este Presedintele Asociatiei Europene a Transportatorilor de Marfa si purtatorul de cuvant al House of Rail, grupul extins al intereselor transportatorilor de marfa care include F&L, IBS si UIP, toti sustinatori ai liberalizarii si concurentei feroviare ca fiind in beneficiul clientilor si cresterii din domeniul feroviar de marfa. Locuieste in Londra si este presedintele Rail Freight Group, organismul reprezentativ al industriei feroviare de marfa din Marea Britanie care depune eforturi pentru dezvoltarea sectorului feroviar de marfa alaturi de transportul de calatori pe reteaua feroviara de marfa aglomerata din Marea Britanie, care are in prezent sase operatori feroviari de marfa independenti. Tony Berkeley face parte din Camera Lorzilor si a fost purtator de cuvant pe probleme de transport din partea opozitiei intre 1996 – 1997. Este Secretar al the All Party Parliamentary Rail Group si al All Party Parliamentary Cycling Group. Este membru al Institutului Inginerilor Constructori, Membru al Institutului de Transport si Membru Onorific al Institutului Inginerilor Mecanici. A fost Director de Relatii Publice al Eurotunnel din 1981 pana la sfarsitul constructiei Canalului Manecii in 1994, iar mai inainte, a lucrat pentru George Wimpey la mai multe proiecte multidisciplinare din lume. Este Presedintele Asociatiei Pilotilor Marini din Marea Britanie si Comisar Portuar pentru Portul Fowey in Cornwall.


Karnowski
Jakub Karnowski
Chairman of the Board – PKP SA

karnowski

citroen
Philippe Citroën
Director General – UNIFE

citroen

Dl Philippe Citroën s-a alaturat UNIFE in iunie 2011. Si-a inceput cariera in Consultanta de Transport la Reprezentanta Franceza Permanenta in UE in 1986, iar apoi a devenit Membru al Cabinetului Ministrului de Transport Francez in 1990. In 1993, a devenit Manager si Director de Personal la RATP Paris si s-a alaturat SNCF ca Director de Strategie in 1999. Inainte de preluarea functiei in cadrul UNIFE, a fost, timp de 6 ani, CEO la Systra una dintre cele mai mari companii din industria transportului public din lume. Dl Citroen a absolvit Dreptul la Universitatea Paris II si detine o diploma acordata de Institutul de Studii Politice din Paris. A studiat si la Ecole Nationale d’Administration (ENA), unde a tinut cursuri despre transportul feroviar si urban.


barcanescu
Mihai Bărcănescu
Project Manager Research and Innovation – UITP

barcanescu

Mihai Bărcănescu a lucrat in UITP ca Project Manager incepand cu 2012. A studiat Politica Europeana si si-a luat licenta in cadrul Universitatii din Bucuresti si masteratul in cadrul Institutului de Studii Europene – ULB. A acumulat cunostinte foarte bune cu privire la sectorul de transport in timpul functiilor ocupate anterior in alte organizatii europene cu sediul la Bruxelles (UNIFE, Kellen Europe). In prezent, lucreaza la proiecte cu finantare UE in domeniul transportului feroviar si sigurantei in transporturi.


amoros
Joan Amorós
President – FERRMED

amoros

Dl Joan Amorós este doctor in constructii civile si este autorul mai multor carti. A fost Presedinte al Serviciului de Distributie NISSAN in Barcelona. Pe langa functia de Secretar General al Fermed, Dl Amoros este si Consultant in Consiliul de Administratie al AutoTerminal, membru al consiliului de administratie al Logistica Y Transporte Ferroviario si membru al Comitetului Executiv al Centrului Logistic din Barcelona si Promoter al Proiectului “R+D+4i”.


craciun
Mihuţ Crăciun
General Manager – CFR Marfa

craciun

Din aprilie 2016 dl. Crăciun ocupa functia de Director General al CFR Marfa, operatorul naţional din România care îşi desfaşoară activitatea pe întreaga reţea feroviară, oferind urmatoarele servicii:
• transport feroviar de marfă intern şi internaţional
• transport intermodal
• logistică de transport
• închirieri material rulant
• întreţinere şi reparaţii material rulant
• alte activităţi


dragu
Nicolae Dragu
Business Development Manager – Alstom Romania

dragu

Dl Dragu a absolvit in anul 1989 Universitatea Politehnica București. Intre 1990-1997, a lucrat la SC FAUR SA, în domeniul producției de locomotive, modernizarea de tramvaie V3A și a fost responsabil de serviciul tehnologic de proiectare a locomotivei.
Din 1997, Nicolae Dragu lucreaza la Alstom SA, având diferite responsabilități și fiind implicați în proiecte, cum ar fi : modernizarea DHL 1250 locomotive pentru CFR Călători, fabricarea de subansamble pentru locomotive noi, modernizarea a 100 de vagoane de călători pentru CFR Călători, întreținere de material rulant pentru Metrorex, dezvoltarea programelor de investiții. In prezent Nicolae Dragu este Business Development Manager în cadrul Alstom SA din anul 2006.


dFloroiu1
Dragoș Floroiu
General Manager – AFER

Dupa ce a lucrat 5 ani la SNCFR, in 1999 s-a alaturat echipei de inspectori la Autoritatea Feroviara Romana – AFER, in domeniul sigurantei feroviare. A militat pentru punerea in aplicare a cadrului de reglementare european in legislatia romaneasca si crearea structurii adecvate de sprijin institutional. Dupa ce a lucrat in sectorul privat, unde a contribuit la promovarea transportului feroviar si oportunitatile oferite de piata romaneasca la nivel international, in anul 2009, dl. Floroiu a devenit, inca o data, director al OIFR. In prezent, este director general – AFER


p.koiser
Philipp Koiser
Sales and Timetabling Manager – RailNetEurope

Dupa absolvirea Academiei de Afaceri din Viena, si-a inceput cariera in domeniul feroviar in cadrul ÖBB Infrastruktur Betrieb AG (in prezent, ÖBB Infrastruktur AG) in 2006. Dupa un an in care a fost sef de statie, a fost Key Account Manager in cadrul Network Access din 2007 pana in 2014. Pe langa coordonarea rutelor nationale si internationale, dl Koiser a fost implicat in 2 proiecte: „Euro 2008” (planificarea mersului trenurilor si masurilor necesare in timpul Campionatului European de Fotbal din 2008) si „Liberalizarea transportului de calatori”.
In 2014, a devenit Director de Vanzari si Mersul Trenurilor RNE si presedintele Grupului de Vanzari si Mersul Trenurilor RNE care dezvolta si implementeaza procedurile internationale in conformitate cu obiectivele RNE. Dupa ce a finalizat cu succes mai multe proiecte, in prezent dl Koiser conduce „Procesul de reproiectare a mersului trenurilor la nivel international (TTR)”, al carui obiectiv este reformarea mersului trenurilor la nivel international impreuna cu FTE (Forum Train Europe) si cu sustinerea ERFA (Asociatia Europeana a Transportatorilor de Marfa).


lochman
Libor Lochman
Executive Director – CER

lochman

Dl. Libor Lochman este director executiv al CER din 1 ianuarie 2012. Libor Lochman , născut în 1963 , în Cehoslovacia , a absolvit Universitatea de Transport din Zilina si are un doctorat in electronica de la Universitatea de Vest din Boemia Plzen .
Înainte de a prelua functia de director executiv al CER, el a acționat în calitate de director al Centrului de Testare Feroviara, din Praga (2000-2005) , un centru pentru testarea materialului rulant, infrastructurii și a componentelor de semnalizare din Europa.


price
Maria Price
European Affairs Manager – UIP

price

Dna Price este Director de Relatii Europene in cadrul Uniunii Internationale a Detinatorilor de Vagoane (UIP), unde se ocupa cu relatiile cu Comisia Europeana, Parlamentul European, Agentia Feroviara Europeana si presa, influenteaza luarea deciziilor tehnice si legislative la nivelul sectorului si la nivel european si dezvolta strategii legislative si de cercetare pentru industria feroviara de marfa si transportul feroviar in general. Dna Price este doctor in Retele Transeuropene – Coeziune de Transport a Retelei Feroviare de Mare Viteza in Sud-Vestul Europei, titlu obtinut in cadrul Universitatii din Oxford, Departamentul de Transporturi, Facultatea de Geografie si Mediu. A fost stagiar la Comisia Europeana, DGTREN (in prezent DG MOVE), Departamentul de Intermodalitate si Logistica din Bruxelles, Belgia, unde a lucrat la urmatoarele dosare: Lucrare de Consultare privind Siguranta in Transportul International, Unitati de transport intermodale, Integrator de marfa, Programul Marco Polo si Proiectul INTERMODA.


garrod
Trevor Garrod
President – European Passengers’ Federation

garrod

A absolvit Facultatea de Limbi Straine in cadrul Universitatii din Oxford in 1969 si Masteratul in Educatie la Universitatea din Leeds in 1970. A lucrat ca profesor intre 1970 si 1987 si apoi ca functionar in cadrul Departamenului Fortei de Munca si Pensiilor pana la iesirea la pensie in 2011. A facut naveta cu trenul timp de 24 de ani. S-a implicat activ in campanii pentru imbunatatirea transportului public inca din 1970. Intre 1986-2001, a fost secretar general al Societatii de Dezvoltare Feroviara (in prezent Railfuture). Intre 2006-2013, a fost membru in Consiliul de Administratie al Railfuture. Din 2002, este Presedintele Consiliului de Administratie al Federatiei Europene a Pasagerilor, iar in prezent este si Presedintele Federatiei. Are o experienta indelungata in dialogul cu profesionistii din sectorul de transport si cu factorii de decizie din domeniu, a organizat conferinte si evenimente si a scris si publicat mai multe lucrari.


filipescu
Carmen Filipescu
Chairwoman of the CIV Committee – CIT
International Affairs Director – Regiotrans

filipescu

Mrs. Carmen Filipescu, currently Director of International Affairs Regiotrans, graduated from Polytechnic Institute of Bucharest, Faculty of Transport and has extensive experience in rail passenger transport, mainly in commercial/ international law. During her activity at CFR Calatori, Mrs. Carmen Filipescu held several management positions both within the company and within international professional organisations to which CFR Calatori is a full member, such as: Director of International Affairs, Deputy Director General, Director of International Affairs and External Financing. She is Representative in the European/ World General Assembly and the Passenger Forum of International Union of Railways (UIC) and Representative of CER (European Community of Railway Undertakings and Infrastructure Managers) at level of “Assistants” and “General Directors”.
Since 2000 Carmen Filipescu is Vice President of CIV Commission of Passenger Transport Law to the International Committee of Transport (CIT) and since 2008 she is President of SERG (South East European Group of UIC) – Rail Passenger Activity.


szentes
Iosif Szentes
CEO – CFR Călători

szentes

Iosif Szentes a absolvit in anul 1989 Facultatea de Transporturi – Sectia Tehnologia Transporturilor si Telcomenzi Feroviare din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti.
A ocupat diferite functii in cadrul Companiei Nationale a Cailor Ferate Romane – Regionala CFR Brasov si in cadrul Centrul National de Calificare si Instruire Feroviara – CENAFER, printre care: director de proiect, expert-instructor, director CCIPTFT Centru CENAFER Brasov. Din 2012 face parte din SNTFC “CFR Calatori” SA, detinand functii precum: director exploatare, director relatii international si institutionale, consilier si membru directorat. Actualmente, dl Szentes este director general al SNTFC “CFR Calatori” SA.


buciuman
Ioan Buciuman
Scientific Secretary – AFER

buciuman

Domnul Buciuman a absolvit Facultatea de Transporturi, Departamentul Instalaţii de Telecomandă Feroviară din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti, în anul 1977, şi Facultatea de Ştiinţe Economice, Departamentul Finanţe-Contabilitate (în anul 1997), din cadrul Universităţii “Babeş-Bolyai” din Cluj Napoca.
A ocupat funcţiile de inginer în cadrul Departamentului de Semnalizare şi Centralizare Electronică a Datelor, Şef al Departamentului de Automatizari si Telecomanda Feroviara, Director de Instalatii în cadrul CFR SA (1998-2000, 2003-2005) şi Director de Mentenanta in cadrul AFER (2001-2003, 2005-2009). Din anul 2009 până în 2012 a fost Director Executiv în cadrul AFER, iar din 2012 până în prezent este Secretar Ştiinţific în cadrul aceleiaşi companii.
A fost reprezentatul CFR SA în cadrul UIC (International Union of Railways) pe proiecte de interoperabilitate. A fost profesor asociat în cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca în perioada 1992-1993 şi 1993-1994, precum şi profesor la Universitatea Politehnica din Bucureşti din 1999, unde a predat cursuri legate de controlul liniei de cale ferată şi de management în transportul feroviar. Domnul Ioan Buciuman a elaborat numeroase lucrări tehnice şi ştiinţifice pe aceste teme, care au apărut în publicaţii de specialitate în anii 1983, 1988, 2002 şi 2008.
În anul 2006, a obţinut diploma de doctorat în cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti, cu teza “Contribuţii la modernizarea şi mentenanţa instalaţiilor de comandă – control – semnalizare în România, în vederea realizării interoperabilităţii în sisemul de transport feroviar trans-european”.


lorenzo
Lorenzo Casullo
Economist – Rail International Transport Forum – OECD

lorenzo

Dl Casullo s-a alaturat Forumului International de Transport in 2015 pentru a contribui la programul OECD de cercetare si analiza legislativa, concentrandu-se asupra transportului feroviar. A studiat economia si si-a obtinut masteratul la Universitatea din Cambridge si la Universitatea din Londra, specializandu-se pe reglementare economica si concurenta. Inainte, a fost Senior Consultant pentru Steer Davies Gleave in Londra. A oferit servicii de consultanta institutiilor locale, nationale si internationale cu privire la legislatia si reglementarea transporturilor. A fost implicat activ in evaluarea impactului Pachetului Patru Feroviar, lucrand cu DG MOVE si actionarii de la nivelul UE, dar si in masurile legislative legate de ERTMS si revizuirea taxelor de acces la infrastructura. De asemenea, a contribuit la dezvoltarea strategiilor din transport, cum ar fi „Midlands Connect” si „Transport for the North” in Marea Britanie si la analiza tendintelor din trafic cu privire la concesiunile rutiere si feroviare din intreaga lume. Dl Casullo, a fost implicat in proiecte de consultanta alaturi de Natiunile Unite in domenii precum schimbarile climatice, dezvoltarea urbana si implicarea tineretului. In cadrul OECD, Lorenzo Casullo a lucrat la evaluarea masurilor de eficientizare a pietelor feroviare, inclusiv analiza impactului deschiderii pietei. A participat la evaluarea concurentei pietei feroviare de marfa din Romania. In prezent, ofera consultanta guvernului chilian in elaborarea strategiei de infrastructura pe termen lung a tarii.


takahashi
Ichiro Takahashi
Executive Director – Brussels Branch of JR East

takahashi


brand
Cesare Brand
Secretary General – International Rail Transport Committee (CIT)

brand

Dl Brand este avocat si a detinut mai multe functii de conducere in industria feroviara in ultimii 20 de ani. S-a alaturat Ministerului de Transporturi Elvetian ca Sef Departament Juridic al Biroului Federal de Transport. In aceasta functie, a fost implicat in reforma feroviara elvetiana care a intrat in vigoare in 1999 si a avut un rol important in succesul transportului public in Elvetia. In 2002, a parasit sfera juridica pentru cea de operare si a fost numit Directorul Departamentului Juridic al Cailor Ferate Federale Elvetiene (SBB). In 2008, a devenit Directorul Diviziei „Legislatie si Relatii Internationale”. Responsabilitatile acestei functii au inclus reprezentarea intereselor SBB la institutiile europene si strategia legislativa a companiei. In noiembrie 2011, a fost ales Secretar General de catre Adunarea Generala a CIT si si-a preluat atributiunile la inceputul lui 2012. Cesare Brand are relatii excelente cu organizatiile feroviare internationale si institutiile europene si elvetiene. Limbile sale materne sunt italiana si germana, dar este fluent si in franceza si engleza.


alexandrescuDorian Alexandrescu
Quality Manager – voestalpine VAE Apcarom

alexandrescu

Dl Alexandrescu a absolvit Universitatea Politehnica din Bucureşti, Facultatea de Transporturi – Material Rulant. Experienţa profesională a d-lui Alexandrescu include: În perioada 1991-1992, este inginer în cadrul departamentului de producţie al VAE APCAROM, în perioada 1992-1996, este inginer în cadrul departamentului de fabricarea a aparatelor de cale, între 1996 şi 1997 este inginer în cadrul departamentului Întreţinere, între 1997-1998, inginer în cadrul departamentului Managementul Calităţii şi Director al departamentului Managementul Calităţii în perioada 1999-2006 în aceeaşi companie. În prezent este Director Calitate al VAE APCAROM.


maierJürgen Maier
Head of International Affairs – BLS

maier

Experienta sa tehnica in aviatie si industria feroviara se intinde pe 20 de ani. Timp de 8 ani a fost profesor pe subiecte de transport; 9 ani in industria aviatica unde a avut mai multe functii, Managementul Inovarii/Dezvoltarea Afacerilor, Dezvoltare Corporate, Consultanta pentru companii aviatice si aeroporturi din intreaga lume, Dezvoltare ruta/ Strategie, Cercetare a pietei; 11 ani in industria feroviara unde a avut diferite functii, Afaceri Politice (nationale si internationale), Calitatea proiectului si Managementul riscului, Management de suport/proces, Dezvoltarea Strategiei. In prezent, este Director de Relatii Internationale la BLS.


schneyderPeter Schneyder
Strategic Planning Executive Manager – PAN PLAN

schneyder

Dl Peter Schneyder este fondatorul si directorul general al grupului de consultanta PAN PLAN cu sediul in Viena, Austria. Ca planificator strategic, experienta sa in domeniul feroviar se concentreza pe concepte ale retelei, inclusiv definitia cererii de capacitate si optimizarea aliniamentelor. O alta zona de interes este structurarea si implementarea mai multor modele de finantare.


stanciuGabriel Stanciu
MLT & UT Division Director – Customer Services – Siemens

stanciu

Absolvent licentiat al Universitatii “Politehnica” din Bucuresti, Facultatea de Transporturi, sectia Material Rulant de Cale Ferata, si detine totodata titlul de Master in Business, acordat de Academia de Studii Economice din Bucuresti, Facultatea de Comert.
Dupa absolvirea facultatii, a lucrat in cadrul cailor ferate, unde a parcurs treptele de la simplu inginer si pana la functia de sef de depou locomotive, fapt ce i-a permis acumularea unei experiente bogate, deopotriva teoretica dar mai ales practica cu privire la functionarea si problemele curente cu care se confrunta operatorii feroviari.
Incepand cu anul 2002, a ocupat in cadrul Siemens Romania functia de director proiect pentru cunoscutul proiect «Sageata Albastra» (120 automotoare tip Desiro livrate de Siemens catre SNTFC CFR Calatori SA). Responsabilitatile sale au cuprins totalitatea activitatilor de receptie, livrare catre client, gestiunea activitatilor de service in garantie, supervizarea procesului de asamblare a trenurilor la partenerul local, precum si livrarea de piese de schimb in garantie si postgarantie.
In prezent, detine in cadrul Siemens Romania functia de director al diviziei MLT & UT, fiind responsabil pentru dezvoltarea afacerilor in domeniul vanzarilor de locomotive, tramvaie, trenuri si metrouri, ca si pentru toate activitatile conexe cu privire la aceste domenii de activitate.


jostFrank Jost
Strategy Director DG MOVE – European Commission

jost

Frank Jost s-a alaturat serviciilor UE in 1996 unde a lucrat ca functionar pentru deschiderea pietei feroviare inca din 2004, ocupandu-se indeosebi cu aspectele economice ale transportului feroviar. Cele mai importante dosare in care a fost implicat au fost taxele de utilizare a infrastructurii, aderarea Statelor din Balcanii de Vest si reajustarea economica a datoriei statelor cu probleme. In calitate de presedinte al unui grup de lucru format din autoritati ale ministerelor de transport, Dl Frank Jost incearca sa sustina procesul de aderare al acestor State in sectorul feroviar. Anterior, a fost implicat in cadrul Comisiei in probleme legate de siguranta rutiera si aspecte economice ale transportului rutier.


schobel
Andreas Schöbel
Vienna University of Technology (TUW)

schobel

Si-a inceput cariera stiintifica in 2002 cand s-a alaturat Institutului de Inginerie Feroviara la Universitatea de Tehnologie din Viena. In 2005, a absolvit doctoratul prin sustinerea lucrarii “Alegerea Amplasarii Sistemelor de Monitorizare a Trenurilor”. A fost implicat in mai multe studii pentru Administratori de Infrastructura care doreau sa implementeze acest sistem intr-un mod sigur si economic. A devenit conferentiar pentru operatiunile feroviare in 2011. In plus, a elaborat multe studii bazandu-se pe simularea operarii feroviare de comparare intre semnalizarea conventionala si noul Sistem European de Control al Trenurilor (ETCS).