Dan Costescu

Ex-Ministru al Transporturilor

Experiența sa profesională, acumulată în peste 20 de ani de activitate în domenii cum ar fi managementul, dezvoltarea afacerilor feroviare, managementul și implementarea proiectelor, cercetare, i-au permis să aibă poziții reprezentative în companii private sau de stat din România și Europa.
Dl. Costescu a fost responsabil, în mod individual sau în echipe complexe, pentru strategiile de achiziții publice, de restructurare, repoziționarea pe piață sau de integrare în structura cerută de acționari sau de către autoritatea tutelară a companiilor, cum ar fi: Romvag SA (România), Karsdorfer Eisenbahn – KEG (Railway Private din Germania), Autoritatea Feroviară Română (AFER).
A creat, dezvoltat și gestionat companii de inginerie feroviare, cum ar fi Forschung Mess-und Daten-Technik Zentrum (Germania) și sistematic Inginerie (România), și a reprezentat Societatea Căilor Ferate Române în Consiliul Director pentru Cercetare Aplicata si de elaborare a normelor internaționale feroviare în Institutul European de Cercetare a Căilor Ferate – ERRI (Olanda) – Organul de cercetare al UIC.

Intre 17 noiembrie 2015 si 7 iulie 2016 a fost Ministrul Transporturilor, înainte fiind CEO al CFR SA