Among the speakers who will participate in the Railway PRO Investment Summit, we are expecting delegates from the European Commission, the European Parliament, public authorities, international financial institutions, as well as representatives of the railway associations.
Confirmed speakers:

Libor Lochman
Dl. Libor Lochman este director executiv al CER din 1 ianuarie 2012. Libor Lochman , născut în 1963 , în Cehoslovacia , a absolvit Universitatea de Transport din Zilina si are un doctorat in electronica de la Universitatea de Vest din Boemia Plzen .
Înainte de a prelua functia de director executiv al CER, el a acționat în calitate de director al Centrului de Testare Feroviara, din Praga (2000-2005) , un centru pentru testarea materialului rulant, infrastructurii și a componentelor de semnalizare din Europa.

Philippe Citroen
Dl Philippe Citroën s-a alaturat UNIFE in iunie 2011. Si-a inceput cariera in Consultanta de Transport la Reprezentanta Franceza Permanenta in UE in 1986, iar apoi a devenit Membru al Cabinetului Ministrului de Transport Francez in 1990. In 1993, a devenit Manager si Director de Personal la RATP Paris si s-a alaturat SNCF ca Director de Strategie in 1999. Inainte de preluarea functiei in cadrul UNIFE, a fost, timp de 6 ani, CEO la Systra una dintre cele mai mari companii din industria transportului public din lume. Dl Citroen a absolvit Dreptul la Universitatea Paris II si detine o diploma acordata de Institutul de Studii Politice din Paris. A studiat si la Ecole Nationale d’Administration (ENA), unde a tinut cursuri despre transportul feroviar si urban.

Jean-Pierre Loubinoux
Absolvent al Ecole Centrale Paris, a facut parte din Delegatia Franceza pentru Comert International la Hong Kong (1977-1978) inainte de a se alatura Cailor Ferate Franceze, SNCF, in 1978, unde a detinut mai multe functii, printre care Director al Delegatiei Generale a SNCF in America de Nord si Director Executiv al diviziei britanice a Cailor Ferate Franceze in Marea Britanie. Mai apoi, s-a alaturat Departamentului de Marfa al SNCF unde a administrat succesiv Divizia de Transport Carbune si Otel, Resursele Umane si Departamentul de Procesare a Datelor si Finantelor, inainte de a fi numit Director Executiv al Diviziei Internationale de Marfa a SNCF (2001), iar din 2001 pana in 2009, Presedinte si CEO al SNCF International si Director de Dezvoltare Internationala al SNCF.
In martie 2009, Jean-Pierre Loubinoux a fost numit Director General al Uniunii Internationale a Cailor Ferate (UIC), asociatia internationala care reprezinta sectorul feroviar si care include 200 de membri de pe toate continentele. Jean-Pierre Loubinoux a primit distinctia Legiunii de Onoare si detine Medalia de Argint a Ministerului Echipamentelor, Transportului si Turismului din Franta.
In septembrie 2011, Jean-Pierre Loubinoux a primit distinctia de Comandant al Ordinului National de Merit Francez, care este una dintre cele mai inalte dictinctii din Franta, alaturi de Legiunea de Onoare.

Mihai Frumosu
Dl. Frumosu are mai mult de 30 de ani de experiență de dezvoltare de căi ferate într-un mediu internațional. În Marea Britanie a lucrat la prima inițiativă PPP în transportul urban – privatizarea serviciilor de pasageri pe Linia de metrou Norther din Londra. Ulterior, cariera sa s-a intins timp de mai mult de două decenii in proiecte de căi ferate din Africa, Europa Centrală și de Est, Rusia și Asia Centrală. Din 2014 s-a alăturat BEI ca Senior Transport Expert pentru proiectul de sprijin de implementare către beneficiarii POS-T.

Cesare Brand
Dl Brand este avocat si a detinut mai multe functii de conducere in industria feroviara in ultimii 20 de ani. S-a alaturat Ministerului de Transporturi Elvetian ca Sef Departament Juridic al Biroului Federal de Transport. In aceasta functie, a fost implicat in reforma feroviara elvetiana care a intrat in vigoare in 1999 si a avut un rol important in succesul transportului public in Elvetia. In 2002, a parasit sfera juridica pentru cea de operare si a fost numit Directorul Departamentului Juridic al Cailor Ferate Federale Elvetiene (SBB). In 2008, a devenit Directorul Diviziei „Legislatie si Relatii Internationale”. Responsabilitatile acestei functii au inclus reprezentarea intereselor SBB la institutiile europene si strategia legislativa a companiei. In noiembrie 2011, a fost ales Secretar General de catre Adunarea Generala a CIT si si-a preluat atributiunile la inceputul lui 2012. Cesare Brand are relatii excelente cu organizatiile feroviare internationale si institutiile europene si elvetiene. Limbile sale materne sunt italiana si germana, dar este fluent si in franceza si engleza.

Guillaume Foeillet
Dl. FOEILLET este specialistul în managementul proiectelor de afaceri internaționale pentru SNCF RESEAU, divizia I & P Engineering. De asemenea, a fost șeful departamentului SNCF RESEAU I & P.LE, Laboratorul electric din Divizia PSIG (2010-2012).
Dl FOEILLET a fost responsabil de sesiunile de instruire în domeniul inginerie la Universitatea EPU P.M. Curie Paris VI și programul ESIEE Engineering din Paris.

Gilles Peterhans
Domnul Gilles Peterhans a studiat finanțe și economie la Universitatea din St. Gallen – Școala de Management, Economie, Drept, Științe Sociale și Afaceri Internaționale (HSG) din Elveția. După ce a absolvit în 2001, a trecut prin diferite domenii de activitate în industria feroviară. În 2003, el sa alăturat mai întâi companiei Rexwal, o societate elvețiană de leasing de material rulant, și a fost în scurt timp promovat în funcția de Chief Executive Officer.
Recent, dl Peterhans s-a concentrat pe crearea și executarea de plasamente private și a fost implicat în tranzacții de achiziții de fuziuni.
Din ianuarie 2013, el acționează în calitate de secretar general al UIP – Uniunea Internationala a Detinatorilor de Vagoane.

Marinică Voicu
A absolvit Facultatea de Transporturi din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti şi şi-a început cariera în domeniul feroviar în anul 1995 ca inginer la Regionala de Căi Ferate Craiova. Experienţa vastă în acest sector precum şi capacitatea managerială sunt atestate de diversele funcţii deţinute atât în domeniul tracţiunii cât şi al exploatării feroviare, fiind pe rând şef secţie în Depoul Craiova, instructor regional, şef de depou şi şef de divizie al Sucursalei Banat – Oltenia. Până la numirea în funcţia de Director General al Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă „CFR Marfă” S.A., a fost pe o perioadă de mai bine de 3 ani la conducerea Sucursalei Banat – Oltenia, una dintre cele mai importante sucursale ale companiei, care asigură transportul de cărbune pentru cei mai mari clienţi ai CFR Marfă.

Ion Gavrilă
Ion Gavrilă și-a susținut lucrarea de doctorat la Facultatea de Energetică din cadrul Universității „Ghe. Asachi” Iași, este absolvent al Facultății de Inginerie Managerială în Transporturi – profilul Inginerie economică industrială (modulul de căi ferate) și al Facultății de Electromecanică Craiova – specializarea electromecanică. A participat la diverse cursuri și anume: “Curs de pregătire ale Înalților Funcționari Publici/Statutul funcționarului public”, ”Colegiul Național de Apărare/Probleme actuale ale securității naționale”. Este atestat ca expert naţional în management general şi consultanţă pe domeniile managementului industrial și ca inspector în construcţii pe profil electric, gaze şi instalaţii sanitare. De-a lungul timpului, dl Ion Gavrilă a deținut mai multe funcții la calea ferată, printre care: Instructor Regional și Şef Divizie Instalaţii la Regionala CFR Craiova, Director General și Director Exploatare la S.C.”Electrificare CFR”-S.A. care este filială a CNCF”CFR”-S.A., având o vechime de peste 40 de ani la calea ferată. În prezent, dl Ion Gavrilă este director general al C.N.C.F. “CFR” S.A.

Leon Bărbulescu
Leon Barbulescu a absolvit, in anul 1985, Facultatea de Transporturi din cadrul Institutului Politehnic Bucuresti. De-a lungul timpului, a detinut mai multe functii in domeniul feroviar, printre care: mecanic masini si utilaje – IMMR Grivita Bucuresti, lacatus revizie vagoane – Revizia de Vagoane Bucuresti, inginer – Intreprinderea de Utilaj Greu Constructii Cai Ferate si Regionala CF Bucuresti, sef serviciu – Regionala de Transport Feroviar de Calatori Bucuresti. Din 2007, in cadrul Societatii Nationale de Transport Feroviar de Calatori “CFR Calatori” SA, a ocupat functii ca: director general adjunct, consilier, director revizii vagoane. A fost director de logistica la Societatea Nationala de Transport Feroviar de Marfa “CFR Marfa” SA si director coordonator proiecte europene la CNCFR CFR SA. Din anul 2014 si-a desfasurat activitatea in cadrul SC Electrificare CFR SA, unde a ocupat functia de director proiecte si contracte, iar in prezent este director general la Societatea Nationala de Transport Feroviar de Calatori “CFR Calatori”.

Gigi Gavrilă
După o îndelungată experiență feroviară națională dobândită în perioada 1986 – 2002 la CFR SA, CFR Călători și AFER, a fost ulterior acceptat ca Manager de Proiect la Institutul European de Cercetări Feroviare din Utrecht, Olanda. După întoarcerea în România, în 2004, a lucrat în domeniul privat, ca Șef Departament Tehnic și Dezvoltare – GFR și Manager de Proiect – Transurb Technirail și PORR Construct. Din 2014 până în martie 2018 a ocupat funcția de Director Executiv la ASTRA TRANS CARPATIC, în prezent fiind Președinte, cu rang de Secretar de Stat al Autorității pentru Reformă Feroviară (ARF). Este membru fondator al Asociației Inginerilor Feroviari din România – AIFR, unde deține funcția de Prim-vice Președinte și membru în prezidiul Asociației Inginerilor Feroviari Europeni – UEEIV.

Yannis Mylopoulos
Professor Yannis A. Mylopoulos is the Chairman of the Board of Directors of the company “ATTIKO METRO S.A.” and the ex-Rector of Aristotle University of Thessaloniki, (2010-2014), member of the Board of Greek Rectors’ Conference and the Greek representative in the Board of European Universities Association (EUA).
He has been teaching and conducting research in the area of sustainable development for the environment at the Dept. of Civil Engineering, Faculty of Engineering, since 1990 and has been the head of the Division of Hydraulics & Environmental Engineering during the period 2008–2010.
He has more than 30 years experience in the areas of Integrated Water Resources Management and Engineering and Sustainable Development for the Environment. He has been involved in a big number of applied research projects funded by the European Commission and Greek GO’s and NGO’s, in most of them as scientific responsible.
He has published more than 120 papers in scientific journals and conference proceedings. He acted as a secretary of the Water Resources Management section of IAHR, (2004 – 2007) and as a member of the editorial board of the IWRA’s journal “Water International”.

Pere Torres
Pere Torres Grau holds a Degree in Science from the Universitat Autònoma de Barcelona. Between 1991 and 1993, he was the Secretary of the Inter-University Council of Catalonia. In 1995, he became the General Director of Environmental Planning of the Government of Catalonia, holding such office until 2000. Soon afterwards, he became the Secretary of Regional Planning of the Government of Catalonia, a post he occupied between 2001 and 2003. He then went on to serve as Assistant Director of the International Institute of Governability, between 2004 and 2005. Later, he became the Technical Advisor of the Institut Cerdà, a private foundation, where he served between 2006 and 2012. Between 2013 and 2015, he served as Secretary of Business and Competitiveness of the Government of Catalonia. Today, Pere Torres is the General Director of the Metropolitan Transport Authority.

Ștefan Iovan
Ștefan Iovan a absolvit Facultatea de Matematică a Universității din Timișoara, în 1979. El este doctor în matematică al Universității din Timișoara din 2007. Ștefan Iovan este autorul sau coautor a mai mult de 175 de lucrări publicate și / sau prezentate la nivel național și conferințe internaționale. In prezent, el lucrează în calitate de consultant IT / Consilier la Informatica Feroviara SA si este profesor asociat la Facultatea de Științe Informatice a Universității de Vest din Timișoara.

Lyubomir Iliev
Lyubomir Iliev has a long managerial experience in the field of marketing and sales gained in his work for Bulgarian and foreign companies.
His career in Holding Bulgarian State Railways EAD began in October 2009 when he was appointed Director of Marketing and Sales Directorate. From the beginning of 2010 he also took the position of Director of Marketing and Sales Directorate in BDZ Cargo. In this capacity he managed the marketing activity, the supplies and the sales in the company until March 2013. During the period 2010 – 2013 he was a Member of the Board of Directors of Gorna Oryahovitsa Airport AD. From April 2013 until January 2014 he was Executive Director of Rail Cargo Carrier ltd.
He has Master’s degrees in “Business Administration” from the University of Sheffield, Great Britain, “International Economic Relations” from the Academy of Economics in Svishtov, “Mechanical Engineering Technology and Manufacturing Management” from the Technical University Sofia. He obtained diplomas from Chartered Management Institute, London „CMI level 7 diploma in Strategic Management and Leadership” and from Business Education for International Economic Development Management (BEIED), Seattle, USA „Professional certificate in Marketing”.
In his spare time he enjoys playing tennis, skiing and visiting the fitness. He also likes reading books and watching movies.

Nick Brooks
Nick has a background in trying to make passenger rail more attractive through both improved service and cheaper price. Previously, he was Head of EU Affairs at Trainline, Europe’s leading digital rail retail platform. Prior to that, he was employed as Head of Sales & Business Development at the new entrant long distance passenger rail operator “Hamburg Cologne Express” (HKX) in Germany. Nick gained his first experience in competitive public transport by working for the low-cost air carrier Frontier Airlines in Denver, USA.

Marian Mihail Călin
Absolvent al Universității Politehnica București în anul 1996, Marian Mihail Călin și-a început cariera profesională ca inginer în cadrul Depoului Roșiori. De-a lungul timpului a ocupat mai multe funcții de conducere printre care amintim : șef depou coordonator Roșiori; șef depou coordonator București-Triaj; dispecer central circulație; șef proiect; șef serviciu documentații tehnice, modernizare material rulant în cadrul CFR Marfă, Director Tehnic; Director Adjunct; Director S.C. CFR IRLU S.A. (filiala CFR Marfă având ca obiect de activitate întreținerea, reparația și modernizarea locomotivelor), Director al Autorității de Siguranță Feroviară Română (ASFR) din cadrul AFER, Director General Adjunct la SNTFM CFR MARFĂ S.A. si Director General Adjunct al Autorității Feroviare Române – AFER. În anul 1997 a absolvit cursurile Universității Politehnica București (studii aprofundate) în cadrul Facultății de Mecanică – specializarea Tribologie iar în anul 2014 a obținut titlul științific de Doctor în științe inginerești cu teza „ Contribuții privind studiul fenomenelor de contact roata-șină la vehiculele feroviare”. În prezent este Director General al AFER.

Ioan Buciuman
Domnul Buciuman a absolvit Facultatea de Transporturi, Departamentul Instalaţii de Telecomandă Feroviară din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti, în anul 1977, şi Facultatea de Ştiinţe Economice, Departamentul Finanţe-Contabilitate (în anul 1997), din cadrul Universităţii “Babeş-Bolyai” din Cluj Napoca.
A ocupat funcţiile de inginer în cadrul Departamentului de Semnalizare şi Centralizare Electronică a Datelor, Şef al Departamentului de Automatizari si Telecomanda Feroviara, Director de Instalatii în cadrul CFR SA (1998-2000, 2003-2005) şi Director de Mentenanta in cadrul AFER (2001-2003, 2005-2009). Din anul 2009 până în 2012 a fost Director Executiv în cadrul AFER, iar din 2012 până în prezent este Secretar Ştiinţific în cadrul aceleiaşi companii.
A fost reprezentatul CFR SA în cadrul UIC (International Union of Railways) pe proiecte de interoperabilitate. A fost profesor asociat în cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca în perioada 1992-1993 şi 1993-1994, precum şi profesor la Universitatea Politehnica din Bucureşti din 1999, unde a predat cursuri legate de controlul liniei de cale ferată şi de management în transportul feroviar. Domnul Ioan Buciuman a elaborat numeroase lucrări tehnice şi ştiinţifice pe aceste teme, care au apărut în publicaţii de specialitate în anii 1983, 1988, 2002 şi 2008.
În anul 2006, a obţinut diploma de doctorat în cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti, cu teza “Contribuţii la modernizarea şi mentenanţa instalaţiilor de comandă – control – semnalizare în România, în vederea realizării interoperabilităţii în sisemul de transport feroviar trans-european”.

Maria Price
Maria Price holds a Doctorate Degree from University of Oxford (St Anne’s College), Transport Studies Unit, School of Geography and Environment. She has been working for the past 11 years on a variety of rail topics, including TEN-T development, the 4th Railway Package, Safety and Interoperability, Standardization, TAF/TAP and Registers, NOISE, Digitalisation, Combined Transport, Wagon Load Services, EU Funding, EU Project Calls, Rail Market Monitoring, Railway Indicators, Statistics, Economic Evaluation, and Research and Innovation.
Mrs Price was previously Head of European Policies and Public Affairs at the International Union of Wagon Keepers (UIP), where she deals with relations with the European Commission, European Parliament, and European Union Agency for Railway, Sector stakeholders and the media. Currently she is an Expert in the Technical Interoperability Department at OTIF
Before joining the world of railways, she has worked at the European Commission (Unit Intermodality and Logistics), VIADOONAU (a BMVIT Development Agency for Inland Waterways in Vienna, Austria) and in commercial vehicle procurement (department for build and delivery) in the UK.

Vasile Șeclăman
Vasile Seclaman este absolvent al Facultatii de Automatica din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti si al Facultatii de Management din cadrul Academiei de Studii Economice, unde si-a sustinut lucrarea de doctorat. De-a lungul timpului, dl Seclaman a detinut mai multe functii, printre care Instructor la Comisia de stiinta tehnica si invatamant, Sef Serviciu la IMGB, Sef Serviciu si Director al Directiei Achizitii publice, receptie si gestionare-depozitare a materialelor in cadrul Camerei Deputatilor. Din anul 1996, a fost Secretar General si Vicepresedinte – Secretar de Stat la Consiliul Concurentei, iar din anul 2015 este Director al Directiei de Supraveghere Feroviara. A participat la diverse cursuri si seminarii, iar pentru meritele deosebite si contributia la imbunatatirea sistemului feroviar, a primit diferite premii si diplome de onoare. A publicat doua carti cu profil economic.

Bo Olsson
Bo Olsson has worked in the railway sector since 1991. He has had several leading positions, in Banverket and later in Trafikverket. The experience goes from Technical Director and Regional Director in the Sothern Region to being responsible for the Research and Development coordination in Banverket. After that, still ongoing, he is Chief Strategist at the DG Central Strategic Function, with a special responsibility for rail related European research and Innovation. He is leading Trafikverket´s work in Shift2Rail, where he is member of the Governing Board as well as holding other positions. Among other commitments, he is chairing UIC Research and Innovation Coordination Group and are a member of the ERRAC Steering Committee and also a member of EURNEX Advisory Board.
Mr Olsson is a M.Sc in civil engineering, has Licentiate degree in Transportation and have several years of studies in corporate economics.

Michael Robson
Dl Robson are o experienta indelungata in industria feroviara unde a lucrat timp de 39 de ani. In aceasta perioada, a detinut mai multe functii atat in Marea Britanie, cat si in Europa, inclusiv cea de Secretar General al Asociatiei Managerilor de Infrastructura Feroviara din Europa (EIM). In Marea Britanie, Michael Robson are experienta lucrului la un nivel superior pe o cale ferata integrata, British Rail, intr-o companie de infrastructura listata pe piata privata, Railtrack, si intr-o companie privata cu raspundere limitata de garantii si cu capital privat, Network Rail, unde a fost responsabil cu dezvoltarea si implementarea politicii Network Rail la nivel european. In timpul celor 7 ani cat a lucrat in Europa, a acumulat cunostinte importante cu privire la modalitatea de operare a institutiilor europene si si-a dezvoltat o retea extinsa de contacte. A facut parte din Consiliul de Administratie al Agentiei Feroviare Europene (ERA) unde s-a implicat in dezvoltarea strategiei ERA si in analiza progresului dezvoltarii specificatiilor tehnice privind interoperabilitatea. In timpul carierei sale, a fost implicat in numeroase activitati, cum ar fi: operare, performanta, orar, management contracte, managementul activelor, finantare, specificatii tehnice privind interoperabilitatea (STI), marketing pentru transportul de calatori si marfa si alte activitati comerciale pe langa atributiile sale de zi cu zi care tin de Management General si de Proiect.

Gabriel Stanciu
Dl. Stanciu este CEO al Alstom Romania (97% deținut de Alstom Holdings, Franța), Bulgaria și Rep. Moldova.
El are întreaga responsabilitate a pieței românești: toți clienții – Căile Ferate Române (Infra, mărfuri și pasageri), Metroul București (Metrorex) și cele 14 orașe în care există o rețea de tramvai, care raportează Vicepresedintelui Europei de Sud-Est și Africii de Nord – Regiunea de Est. În plus, el are întreaga responsabilitate a dezvoltării tuturor liniilor de produse – material rulant, semnalizare, infrastructură, servicii și proiecte la cheie, care raportează vicepreședinților operațiunilor respective. Printre cele mai importante realizări: a fost salvat Contractul de întreținere a metroului din București de la incheiere; A transferat cu succes și a integrat 1.200 de persoane de la Metrorex către Alstom; A transformat unitatea românească dintr-o afacere de stat, într-o unitate obișnuită de afaceri Alstom; Complet revizuit 4 depozite și o fabrică de componente; Creșterea productivității de la cca 35% până la 78%. Anterior el a fost CEO al Magnetto Wheels România, director general al firmei Schlumberger / RMS * și Irritec s.a.
Gabriel Stanciu are un M. Sc. In Electronica si Telecomunicatii, Universitatea “Politehnica” din Bucuresti si detine un MBA Executive de la ASEBUSS-Washington Business School, Bucuresti si Seattle.

Octavian Udriște
Octavian Udriște are o carieră impresionantă în sectorul feroviar românesc. El a fost implicat în proiecte majore, cum ar fi introducerea tracțiunii electrice si diesel, instalațiile Sifa și INDUSI și funcționarea sistemului de metrou din București. În 1958, a absolvit Institutul de Cai Ferate (Politehnica) – Facultatea de Mecanică, Secțiunea Locomotivelor. El a deținut diferite funcții la CFR SA pana in 1976, de la inginer la depoul de locomotive din Brașov, la inspector general la CFR SA, în domeniul siguranței traficului. În 1968, a urmat un curs de specializare în Republica Federală Germania, pentru materialul rulant de exploatare și întreținere. În timpul 1977-1984, el a fost șef al serviciului subteran material rulant din București, apoi Director Tehnic. În timpul 1994-1996, el a fost director general al Metrorex. Mai târziu, el a fost Director Executiv al INCERTRANS și între 1997-2005, el a fost șef al Transportation Systems Siemens România. Din 2006, el a fost administrator al «Sisteme Transport Consult ».
Octavian Udriste a fost un membru al UEEIV din 1996, președinte al TREN Club Român și director executiv al CODATU.
În prezent, dl Udriste este președinte de onoare al Club Feroviar.