Jean-Pierre Loubinoux

Absolvent al Ecole Centrale Paris, a facut parte din Delegatia Franceza pentru Comert International la Hong Kong (1977-1978) inainte de a se alatura Cailor Ferate Franceze, SNCF, in 1978, unde a detinut mai multe functii, printre care Director al Delegatiei Generale a SNCF in America de Nord si Director Executiv al diviziei britanice a Cailor Ferate Franceze in Marea Britanie. Mai apoi, s-a alaturat Departamentului de Marfa al SNCF unde a administrat succesiv Divizia de Transport Carbune si Otel, Resursele Umane si Departamentul de Procesare a Datelor si Finantelor, inainte de a fi numit Director Executiv al Diviziei Internationale de Marfa a SNCF (2001), iar din 2001 pana in 2009, Presedinte si CEO al SNCF International si Director de Dezvoltare Internationala al SNCF.

In martie 2009, Jean-Pierre Loubinoux a fost numit Director General al Uniunii Internationale a Cailor Ferate (UIC), asociatia internationala care reprezinta sectorul feroviar si care include 200 de membri de pe toate continentele. Jean-Pierre Loubinoux a primit distinctia Legiunii de Onoare si detine Medalia de Argint a Ministerului Echipamentelor, Transportului si Turismului din Franta.

In septembrie 2011, Jean-Pierre Loubinoux a primit distinctia de Comandant al Ordinului National de Merit Francez, care este una dintre cele mai inalte dictinctii din Franta, alaturi de Legiunea de Onoare.